La Carte

De La Carte App is geboren op vakantie in Frankrijk. Altijd hebben wij ons culinair bijbeltje bij ons als we uit eten gaan. Een geweldig naslagwerk want alles wat in Frankrijk op de menukaart staat is uitgelegd in dit handige boekje.

Tot in 2010. Boekje vergeten :(. Daar zat ik dan, op het terras in de Morvan achter een vreselijk stinkende andouilette. Als ik geweten had dat deze worst gemaakt was van ingewanden… Maar ik had mijn iPhone wel bij me. Zo’n naslagwerkje zou toch op de iPhone beschikbaar moeten zijn?

Thuisgekomen meteen Rik Smits, de schrijver benaderd. Hij voelde er wel wat voor. De database moest toch opgeschoond worden, dan zou hij het geheel meteen in een overzichtelijk formaat opmaken. Prima te gebruiken in een iPhone App. Het csv bestand moet met een aantal kunstgrepen (om alle diacritische karakters te behouden) naar een SQLite database worden geconverteerd. Ook zoeken naar een term (‘lemma’ in woordenboektaal) moest worden ingebouwd. Na een paar weken programmeren was het dan in februari 2011 zo ver. La Carte stond in de AppStore!

Ik ben zelf een van de meest enthousiaste gebruikers. Nee, voor mij geen Cuisses de Grenouilles of Tripoux, een Magret de Canard, en daarna een stokbroodje met Gaperon!

 

Available on the iPhone App Store

Comments are closed.